Manifest ASSITEJ-a

Kako se kriza izazavana virusom  Covid-19 razbuktavala, stotine profesionalaca u oblasti izvođačkih umetnosti širom sveta okupljalo se i sarađivalo u nizu onlajn susreta i razgovora pod nazivom Coffee Sessions of ASSITEJ. Razmenjivali  su svoju aktuelnu  stvarnost, iznosili svoja gledišta i raspravljali  goruće probleme. 

ASSITEJ Manifest je plod tog zajedničkog rada. Želimo da bude sredstvo i kroz koordiniranu međunarodnu kampanju, moćna poluga za prepoznavanje i podršku umetnosti namenjene deci i mladima i onima koji je stvaraju. Podstičemo vas da Manifest prenosite dalje, delite i objašnjavate javnosti  putem društvenih mreža i suočite donosioce odluka u kulturi sa njegovim sadržajem.

Više nego ikad,  osnovni uslov je preduzeti akcije u korist jednakog i ravnopravnog pristupa umetnosti i kulturi, jer želimo da naša deca žive u održivom i zdravom svetu.

Preuzmite ASSITEJ Manifest na srpskom jeziku kopiranjem ovog linka u svom pretraživaču ili otvaranjem u zasebnom prozoru: https://bit.ly/3i8nUFK.